Vandaag had Tycho zin om een broodje te bakken. Dus ging hij aan de slag in de keuken.
Recept
Voor 2 kleine broodjes:
- 300ml lauw water
- 500g bloem
- 2tl gist
- 2tl suiker
- snuifje zout
Bereiding
- Doe het bloem in de mengkom
- Maak in het midden een kuiltje en doe het gist en suiker erin
- Giet ongeveer 100ml water in het kuiltje en laat het gist en de suiker oplossen
- Strooi langs de rand het snuifje zout en zie dat het niet in aanraking komt met de gist en de suiker
- Meng alles goed dooreen terwijl je rustig de rest van het water erbij giet tot je een veerkrachtig bolletje deeg krijgt
- Haal het deeg uit de kom en kneed het goed dooreen (gebruik extra bloem om te voorkomen dat het kleeft aan je handen)
- Eenmaal het een vast maar veerkrachtig bolletje is, laat je het nog 20 minuten rijzen onder een doek
- Verwarm de oven alvast voor tot 175°C
- Kneed het deeg nogmaals kort en maak er een rond bolletje van, deel het in twee en leg het in de bakvormen
- Steek de bakvormen met het deeg in de oven en bak het voor 45 minuten op 175°C
- Zet de oven uit, haal de bakvormen uit de oven, haal het broodjes uit de bakvormen en leg ze op een rooster om af te koelen
- Smakelijk