Vandaag had Tycho zin om een broodje te bakken. Dus ging hij aan de slag in de keuken.

Recept

Voor 2 kleine broodjes:

  • 300ml lauw water
  • 500g bloem
  • 2tl gist
  • 2tl suiker
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Doe het bloem in de mengkom
  2. Maak in het midden een kuiltje en doe het gist en suiker erin
  3. Giet ongeveer 100ml water in het kuiltje en laat het gist en de suiker oplossen
  4. Strooi langs de rand het snuifje zout en zie dat het niet in aanraking komt met de gist en de suiker
  5. Meng alles goed dooreen terwijl je rustig de rest van het water erbij giet tot je een veerkrachtig bolletje deeg krijgt
  6. Haal het deeg uit de kom en kneed het goed dooreen (gebruik extra bloem om te voorkomen dat het kleeft aan je handen)
  7. Eenmaal het een vast maar veerkrachtig bolletje is, laat je het nog 20 minuten rijzen onder een doek
  8. Verwarm de oven alvast voor tot 175°C
  9. Kneed het deeg nogmaals kort en maak er een rond bolletje van, deel het in twee en leg het in de bakvormen
  10. Steek de bakvormen met het deeg in de oven en bak het voor 45 minuten op 175°C
  11. Zet de oven uit, haal de bakvormen uit de oven, haal het broodjes uit de bakvormen en leg ze op een rooster om af te koelen
  12. Smakelijk
Tycho die het deeg kneed

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.